Author Topic: LGBTQI Γλωσσάρι  (Read 18246 times)

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
LGBTQI Γλωσσάρι
« on: June 29, 2010, 10:46:06 AM »
Επειδή οι LGBTQI χώροι είναι μειονοτικοί, πιστεύω ακράδαντα ότι είναι καλό να διασφαλίζουμε τον αυτοκαθορισμό μας, και να επιλέγουμε οι ίδιες τους όρους που χρησιμοποιούμε για εμάς. Βοηθάει και στη συνεννόηση, και βοηθάει να αποφεύγουμε λάθη και αρνητικά φορτισμένες λέξεις και έννοιες. Επειδή δε κάποιοι όροι είναι διεθνείς και έχουν λίγο-πολύ εδραιωθεί, ας τους χρησιμοποιούμε με τη σωστή τους σημασία.

Εδώ μπορούμε να συζητάμε και για την απόδοση στα ελληνικά διαφόρων όρων. Αυτό το πρώτο ποστ θα ενημερώνεται με τα καινούρια λήμματα που θα προκύπτουν απ'τη συζήτηση, με αλφαβητική σειρά.


cisgender μη-τρανς, το αντίθετο του transgender (από τη λατινική ρίζα cis-, που σημαίνει "απ'την ίδια μεριά", κατ'αναλογία προς τη ρίζα trans- που σημαίνει "στην άλλη μεριά"). Είναι όρος που χρησιμοποιείται για να αποστιγματίσει τον όρο transgender. Όταν παραδέχομαι ότι είμαι cisgender, σημαίνει ότι αποδέχομαι ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν είναι cisgender, και συνεπώς δεν αποδίδω "φυσιολογικότητα" στη δική μου κατάσταση και απαξίωση στη δική τους. Είναι πολύ τυπικό στον καθημερινό λόγο να αναφερθεί κάποιος σε μη-τρανς άτομα σαν να είναι η φυσική τάξη πραγμάτων, πχ. "έχω πάει με τρανς, αλλά μ'αρέσουν πιο πολύ οι κανονικές γυναίκες" ή "Τί είσαι; Τρανς άντρας; Δηλαδή όχι κανονικός;"

coming out (of the closet): μεταφορική φράση, κυριολεκτικά: βγαίνω έξω (απ'τη "ντουλάπα"). Είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο παραδέχεται στοιχεία της lgbtqi ταυτότητάς του σε έναν άνθρωπο ή γενικότερα στο περιβάλλον του. Είναι συχνά δύσκολη διαδικασία γιατί το να είσαι lgbtqi φέρει μεγάλο στίγμα. Κάποια coming out είναι πιο ανώδυνα ή πιο επώδυνα ανάλογα με την κοινωνία. (βλ και outing)

f2m ή "female to male"

lgbtqqi: lesbian, gay, bisexual, transgender, queer, questioning, intersex λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφυλοι/ες (μπάι), τρανς (διεμφυλικοί/-ες;) , κουήαρ (ανώμαλοι/ες?), σε αναζήτηση, ίντερσεξ (διαφυλικές/-οι;)

m2f ή "male to female"

outing: η αποκάλυψη και πιθανόν δημοσιοποίηση από τρίτους του trans status ή/και του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και του intersex status ενός ανθρώπου. Outing σου κάνουν άλλοι, coming out κάνεις εσύ @ ίδι@. (βλ και coming out)

trans, τρανς  γενικός όρος που αποφεύγει παθολογικοποιημένες έννοιες όπως "τρανσέξουαλ" (βλ λήμμα), και περιλαμβάνει ανθρώπους από όλο το φάσμα των ανθρώπων που δε συμφωνούν με το υπάρχον δίπολο "άντρας/γυναίκα", δηλαδή τρανσέξουαλ, τρανστζέντερ, ανδρόγυνα (androgynes), ουδετερόφιλα (neutrois), bi-gendered ανθρώπους κλπ

έμφυλο (gendered) αυτό που έχει να κάνει με το φύλο. π.χ. έμφυλη ταυτότητα (gender identity)

σύμμαχες, σύμμαχοι (allies) άνθρωποι που υποστηρίζουν ή/και αγωνίζονται για τα lgbtqi δικαιώματα, μή ούσες lgbtqi οι ίδιες

τρανσέξουαλ, transsexual ...

τρανστζέντερ, transgender ...
« Last Edit: June 29, 2010, 11:34:16 AM by gender_terrorist »

Tgirl

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 30
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #1 on: June 29, 2010, 01:12:26 PM »
Μπραβο χρειαζοταν αυτο το θρεντ
τι ναι τουτο παλι?queer ανωμαλοι????
επισης θα ηθελα και μια επεξηγηση των ορων ετεροκανονικοτητα και gender-free που ειδα σε καποιο ποστ.
ευχαριστω :)

The Winner Takes It All

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 235
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #2 on: June 29, 2010, 03:20:57 PM »
Πολύ υλικό ξαφνικά...

τα pre-op & post-op στο θέμα των τρανς  δεν πρέπει να αναφερθούν; Επίσης...
διαφυλικός-η είναι ο-η transsexual ;;;

To "διεμφυλικό" είχα διαβάσει σέ ένα βιβλίο αναφέρεται σε αυτούς/ες που έχουν χειρουργηθεί... ισχύει;;; 
 ??? είναι το "transgender";;; Κι αν ναί,γτ είχα την εντύπωση πως το τρανστζέντερ αναφέρεται γενικά σε άτομα που είναι στη μετάβαση π.χ. ή έχουν κ στοιχεία των 2 φύλων, και δεν αναφέρεται σε χειρουργημένα άτομα...  :-\ Μπερδεway...

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #3 on: June 30, 2010, 01:06:20 AM »
Queer είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται στα αγγλικά για να περιγράψει υποτιμητικά τους lgbt ανθρώπους.

Όμως! Έχει σημασία αυτό:

Την έχουμε ανακτήσει, με το να τη χρησιμοποιούμε εμείς για τις εαυτές μας. Όταν λέω εγώ στην αμερική "yes I'm queer" (ναι είμαι ανωμαλάρα), στερώ απ'τον ομοφοβικό τη λέξη που χρησιμοποιούσε.

Υπάρχει και συνέχεια. Η λέξη queer χρησιμοποιείται πλέον στο όνομα "queer theory" (κουήαρ θεωρία), που είναι μια φιλοσοφική θεώρηση του φύλου και της σεξουαλικότητας. Σ'αυτό το φόρουμ συχνά γράφουμε για "επιτέλεση του φύλου" και ότι η αρρενωπότητα και η θηλυκότητα είναι ρόλοι και μαθαίνονται. Αυτά είναι στοιχεία της queer θεωρίας (κύριος εκπρόσωπος της οποίας είναι σήμερα η Judith Butler). Το queer κίνημα, δε, είναι μια κίνηση που παίρνει αφορμή από την queer θεωρία, και προσπαθεί να δείξει ότι το υπάρχον σύστημα με τα δυο φύλα και τις αυστηρά καθορισμένες σεξουαλικότητες οδηγεί σε πολλές διακρίσεις και αποκλεισμούς ενάντια σε ανθρώπους που δεν το νιώθουν έτσι το φύλο και τη σεξουαλικότητά τους. Φυσικά είναι οκ να είσαι τρανς γυναίκα και να σ'αρέσουν οι άντρες, ή να είσαι μη-τρανς γκέι άντρας και να σ'αρέσουν μονο οι άντρες, αλλά τί γίνεται με κάποιον/κάποια που αυτοπροσδιορίζεται ως πανσέξουαλ; Ή ως ανδρόγυνο; Ή που νιώθει ότι το να πει "είμαι 100% άντρας" ή "είμαι 100% γυναίκα" είναι καταπιεστικό και ψέμμα;

Κάπως έτσι.


Να αναφερθούν τα pre-op και post-op, αμέ. Σιγά σιγά θα το εμπλουτίσουμε. Ας γίνεται συζήτηση από κάτω, και οι όροι στους οποίους συμφωνούμε, θα μπαίνουν στο αρχικό ποστ.

Hijra μην αγχώνεσαι, όλα θα τα λύσουμε. Αρχικά, να ξέρουμε ότι οι όροι γύρω απ'το τρανς ουσιαστικά τώρα δημιουργούνται, οπότε λογικό να υπάρχει σύγχυση.

Διαφυλικό εγώ νομίζω ότι είναι καλή μετάφραση για το intersex (sex= φύλο).
ΔιΕΜφυλικό, νομίζω ότι είναι καλύτερη μετάφραση για το transgender άτομο, από τη λέξη "έμφυλο" που σημαίνει σχετικά με το (κοινωνικό) φύλο, δηλαδή gender.
Το ίδιο μοιάζει να νομίζει και το Σ.Υ.Δ. (σωματείο υποστήριξης διεμφυλικών). Κατά τη δική μου προσωπική γνώμη, το "τρανς" είναι πολύ πιο περιεκτικός όρος, και ακούγεται πολύ λιγότερο σαν ασθένεια. Για τα intersex άτομα, προτιμώ τον όρο intersex, αλλά προφανώς και τα ίδια έχουν δικές τους προτιμήσεις.

Το transsexual έχει πολύ μα πολύ φορτιστεί αρνητικά. Ξεκίνησε ως όρος των ψυχιάτρων για να περιγράψουν "αυτά τα άρρωστα ψυχικά άτομα". Μετά χρησιμοποιήθηκε ως μια πολύ καλή λέξη για να ξεχωρίσουν οι crossdressers ("παρενδυτικοί", που πάλι ήταν σε ψυχιατρικά βιβλία ως αρρώστια -"παρέκκλιση") από τα "γνήσια transsexual άτομα", τα οποία επιθυμούσαν εγχείρηση στα γεννητικά και πλήρη αλλαγή στα σώματά τους.

Όμως σήμερα, το transsexual χρησιμοποιείται (έχω δει εγώ, διορθώστε με όμως) κυρίως από άτομα που τους αρέσει η ψυχιατρικοποίηση, και θέλουν να λένε "ναι, είναι μια ψυχική νόσος, από αυτή πάσχω, δε φταίω εγώ σε κάτι". Την έχω δει, μάλιστα, να χρησιμοποιείται και ενάντια σε άλλα τρανς άτομα! Δηλαδή κάποια τρανς άτομα θεωρούν τους εαυτούς τους "γνήσια τρανσέξουαλ" και κράζουν όσους/όσες δεν πληρούνε τα κριτήρια. Και τα κριτήρια αυτά είναι τα παλιά ψυχιατρικά, δηλαδή αν το "κατάλαβες πολύ νωρίς" (και όχι στα 30 σου), αν "μικρή έπαιζες με κούκλες" (και όχι κάτι άλλο), αν είσαι αυστηρά ετεροφυλόφιλη (σ'αρέσουν αποκλειστικά άντρες), τότε είσαι "γνήσια τρανσέξουαλ" και σε δεχόμαστε στο κλαμπ! Αλλιώς είσαι ανώμαλη, και δε μας ενδιαφέρεις να πας να πνιγείς.

Προφανώς αυτού του είδους η συμπεριφορά έχει φορτίσει αρνητικά τη λέξη.
Ναι, υποτίθεται ότι το "transsexual" χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μετεγχειριτικά (post-op) τρανς άτομα, σαν εμένα. Εγώ όμως η ίδια, και πολύς κόσμος στο φάσμα του τρανς, δεν αυτοπροσδιοριζόμαστε ως "τρανσέξουαλ". Πόσο μάλλον ως "γνήσιες" ή "ψεύτικες" τρανσέξουαλ. Δεν μπαίνουμε σ'αυτό το τριπάκι, γιατί οδηγεί στην τρανσφοβία και την αλληλοϋποτίμηση.

Γι'αυτό πολλά τρανς άτομα επιλέγουν τον όρο "τρανστζέντερ άτομο" ή απλά "τρανς άτομο", που ΚΑΙ πιο περιεκτικό είναι, ΚΑΙ λιγότερο αρνητικά φορτισμένο.
Λέγοντας "είμαι τρανς γυναίκα", λέω στον άνθρωπο που έχω απέναντί μου ότι

1. γεννήθηκα σε σώμα που παραδοσιακά θεωρείται "αντρικό"
2. δεν ένιωθα άνετα και γι'αυτό άλλαξα το φύλο (gender) και πιθανόν το σώμα μου
3. να μη σε νοιάζει αν έχω/δεν έχω κάνει εγχείρηση, όχι δεν το θεωρώ ή όχι ψυχιατρική αρρώστια, όχι το θεωρώ κακό ή αφύσικο, όχι δε ζηλεύω τα μη-τρανς άτομα

Κάπως έτσι.
Το τρανστζέντερ http://en.wikipedia.org/wiki/Transgender είναι σύμφωνα με τη γουικιπίντια, ένας γενικός όρος για άτομα, συμπεριφορές και ομάδες που έχουν σχέση με την τάση να διαφέρουν από τους συνηθισμένους έμφυλους ρόλους (gender roles). Γενικευτικός όρος. Τον χρησιμοποιούν οι περισσότερες τρανς ομάδες (και ιντερνετικά φόρουμ) που γνωρίζω, και γι'αυτό τον έχουμε και ως όνομα του δικού μας φόρουμ και της ομάδας μας.

The Winner Takes It All

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 235
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #4 on: June 30, 2010, 04:59:32 PM »
Η δική μου πάντως άποψη είναι πως περισσότερο 'κακό' δημιουργούν οι τόσες πολλές ορολογίες παρά καλό, γτ μας μπερδεύουν.... ;)

p-queer

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 507
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #5 on: July 01, 2010, 08:53:23 PM »
Πολύ καλό και πολύ χρήσιμο νήμα. Η ορολογία είναι χαοτική όντως (αν ήταν να το δώσω εξετάσεις θα χρειαζόμουν ... σκονάκι), αλλά η ερμηνία όλων αυτών των όρων είναι πολύ χρήσιμη για μένα τουλάχιστον (φαντάζομαι και γι' αρκετες/ους άλλες/ους). Πω πω πόσα πολλά δεν ήξερα!

Η ανάλυση της GT για το queer, με κάλυψε απόλυτα. Είμαι λοιπόν περήφανη που είμαι Queer (πίσω γορίλααααα, μη μου χαλάς το τσαντίρι ...)

Vicky, πολύ καλό post πράγματι, πόσο δίκιο βρίσκω σ' όλα αυτά που γράφεις σχετικά με την αυτογυνοφιλία και αυτοανδροφιλία. Προσωπικά βλέπω τον απενοχοποιημένο αυτοερωτσμό ως το κατώφλι για την απελευθέρωση από τα κοινωνικά γένη, αλλά και από την ψυχιατρικοποίηση των ζωών και των φαντασιώσεών μας.

Μπράβο σε όλες/ους
Ιt's bigger than me and it's going to come out of me no matter what!

Cat

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 13
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #6 on: July 07, 2010, 12:39:40 PM »
Πολύ ωραία ανάλυση, Vicky! Και νόμιζα ότι μόνο εγώ τα σκεπτόμουν!!!

Αλλά με τόσους όρους τι να δηλώσω? Genderfluid androgynous ή pangender ? Ή μήπως poly-gender ή multi-gender? Ίσως και cat-gender!!!

Οι όροι είναι χρήσιμοι για να αποκωδικοποιήσουμε και να κατανοήσουμε την ΥΠΑΡΚΤΗ πολυμορφία. Από εκεί και πέρα κανένας όρος δεν μπορεί να περιγράψει ολοκληρωτικά καμία/νέναν.

Πολύ genderdadaist και gendersurrealist χαιρετισμοί! Και να προσθέσω και μερικούς gender-expressionist!!!

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #7 on: July 07, 2010, 01:52:54 PM »
Χαχα, συμφωνώ με Cat!

Στην τελική, οι όροι είναι για να επιτιθέμεθα (με καλές προθέσεις πάντα, και με την Επανάσταση στο μυαλό μας) στις κανονικότητες που μας καταπιέζουν. Θα πω ότι είμαι λεσβία στην ετεροκανονική καθηγήτριά μου που νομίζει ότι υπάρχουν μόνο στρέιτ. Αλλά στη λεσβιακή ομάδα θα κριτικάρω τη λεσβιακή ταυτότητα, αν μου λένε ότι πρέπει να έχεις "γεννηθεί γυναίκα" για να είσαι λεσβία.

Οι όροι υπάρχουν για να συνεννοούμαστε και για να διεξάγουμε αγώνα. Υπάρχει ο κίνδυνος όμως να πιστέψουμε ότι υπάρχουν όντως ως φυσικές οντότητες.

Δηλαδή να λέμε "Εγώ Είμαι BDSM ή Genderfluid ή Τρανσέξουαλ, έτσι είναι Η Φύση Μου",  αντί για "εγώ αυτοπροσδιορίζομαι ως" ή "εμένα μου βγάζει νόημα το".

Η κουήαρ θεωρία είναι ενάντια στις ταυτότητες, καμιά φορά ενάντια και σε ταυτότητες που έχουμε εμείς οι ίδιες, αλλά έχει ένα μεγάλο καλό, μας κάνει να αμφισβητούμε τη φυσικότητα της θέσης μας, και να γινόμαστε λιγότερο καταπιεστικές προς τις υπόλοιπες. Και όπως λές κι εσύ Vicky, σε έναν καλύτερο κόσμο δε θα χρειάζονται τόσες ταυτότητες, γιατί θα ήταν περισσότερο σεβαστές. Τί λέτε;

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #8 on: July 07, 2010, 02:04:51 PM »
Επίσης για την autogynephilia συμφωνώ ότι είναι χρήσιμη έννοια (αγαπάω/καβλώνω με την εαυτή μου ως γυναίκα). Και όντως θυμάμαι τις cisgender γυναίκες συμμάχους που κατέρριπταν τη θεωρία της autogynephilia, εξηγώντας ότι το νιώθουν και οι ίδιες, και όχι μόνο οι τρανς γυναίκες.

Συμφωνώ επίσης πάρα πολύ με την επαναδιεκδίκηση λέξεων που μας πληγώνουν.
Αλλά αν πρόκειται να την επαναδιεκδικήσουμε τη συγκεκριμένη λέξη, μετά απο τόσο μίσος και διχασμό που έχει προκαλέσει (και ακόμα προκαλεί), πρέπει να κάνουμε πολύ πολύ συνειδητή προσπάθεια. Έχουμε τέτοια όρεξη και τέτοια δύναμη; Γιατί είναι και αγγλοσαξωνικός όρος, που δεν πρόλαβε να έρθει στην ελλάδα, είναι και πολύ πολύ αρνητικά φορτισμένος, εμείς τί μπορούμε να κάνουμε;

Να το χρησιμοποιούμε έτσι μόνο του δεν το βρίσκω σωστό, όποιος ψάξει σε βιβλία ή στο google για autogynephilia για να βρει τί εννοούμε, θα βρει μοναχά τις φανατισμένες σεπαρατίστριες συντηρητικές τρανς γυναίκες που το υποστηρίζουν, ή θα αντίθετα τις πιο συνειδητοποιημένες και πολιτικοποιημένες τρανς γυναίκες που καταφέρονται με πειστικά επιχειρήματα εναντίον του.

Και στις δυο περιπτώσεις, όποια δει τη λέξη autogynephilia να υποστηρίζεται σε ένα τρανς φόρουμ, θα βγάλει αμέσως το λάθος συμπέρασμα. Μου αρέσει όμως που στο δικό μας φόρουμ κάτω από την καταπιεστική λέξη υπάρχει ένα κατεβατό συζητήσεων για την καταπίεση που προκαλεί. Νομίζω θα μ'άρεσε το ελληνικό κοινό να πέσει ψάχνοντας στο δικό μας φόρουμ, και όχι σε κάποιας ψυχιάτρου π.χ. που μιλάει για το autogynephilia ως αρρώστια ή σύμπτωμα.

Και εν κατακλείδι, νομίζω θα μ'άρεσε το ελληνικό κοινό να πέσει, ψάχνοντας, στο δικό μας φόρουμ γενικότερα! Μπράβο παιδάκια!

The Winner Takes It All

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 235
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #9 on: July 07, 2010, 11:12:25 PM »
Εγώ πάλι ενίοτε (ίσως και τις 10 απ'τις 24 ώρες της ημέρας) είναι αυτοανδρόφιλη (γαμώ τις μεταφράσεις;;; LOL) Και με φορτίζει πολύ άσχημα ψυχολογικά... Μετά την SRS ευελπιστώ να μή νιώθω έτσι γτ ΦΡΙΤΤΩ...  :D
« Last Edit: July 07, 2010, 11:32:15 PM by Hijra »

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #10 on: July 08, 2010, 12:33:44 AM »
Hijra μου, μου το έχεις ξαναπεί αυτό κάπως, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι βλέπεις τον εαυτό σου σαν άντρα 10 ώρες την ημέρα και ότι σ'αρέσει ο άντρας αυτός που βλέπεις.

Και ότι περιμένεις να το ξεπεράσεις αυτό με την SRS, διώχνοντας ένα πέος? Δηλαδή αν φύγει το πέος δε θα σε βλέπεις πια σαν άντρα, και δε θα σου αρέσει ο άντρας αυτός επειδή δε θα τον βλέπεις πια; Συγγνώμη για την προσωπική ερώτηση, αλλά μιας και το θέτεις σε δημόσιο thread, προφανώς θες να το μάθουν και άλλοι.

The Winner Takes It All

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 235
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #11 on: July 08, 2010, 01:01:36 AM »
Χμμμ... ναί αυτό το 'πράγμα' εκεί κάτω  είναι ΠΟΛΥ σημαντικό, όπως και η έντονη τριχοφυία - ιδιαίτερα στο πρόσωπο για να απελευθερωθώ... εδώ σκέφτομαι να αρχίσω πλαστικές για να κάνω πιό θηλυκα τα χαρακτηριστικά του προσώπου... παρ'όλο που απ'ό,τι βλέπω και μου λέν, δέ 'φαίνομαι"...

1ον με ενοχλεί γιατί δε μου ανήκουν και δε με αντιπροσωπεύουν αφου αισθάνομαι γυναίκα...

2ον μετά από ανάααλυση με συνεργάτη του Βαιδάκη που είχαμε βγάλαμε το εξής πόρισμα (δεν έβγαλε αυτός το πόρισμα,απλά επιβεβαίωσε αυτά που τόσο πολύ φοβόμουν να παραδεχτώ)... --->

 Πώς νιώθω/είμαι γυναίκα, ασχέτως αν γεννήθηκα σ'αυτό το σώμα... Τόσα χρόνια λοιπόν (σαν αγόρι) ήταν σαν να είχα συνάψει σχέση με τον είδωλό μου,είχα ερωτευτεί τον εαυτό μου,το αγόρι που έβλεπα στον καθρέπτη...! Κουφό;;; Παρανο'ι'κό;;; Μπορεί...  Αλλά αυτή είναι η αλήθεια...
Και τό 'χω πεί σε πάρα πολλά άτομα αυτό (όχι τρανς) και βγάζουν ένα νόημα,άλλοι πάλι όχι ... υπάρχει καλώς ή κακώς μέσα μου,ακόμα και τώρα...

Και φυσικά δεν έχω πρόβλημα να το πώ εδώ γτ ίσως κάποιο τρανς άτομο να έχει βιώσει κάτι παρεμφερές (εξ άλλου,εδώπολλοί άντρες ντύνονται γυναικεία για σεξουαλική αυτό-ικανοποίηση και δεν έχουν κ γυναικεία σώματα κ αυτό τους αρκεί- η αντίθετη περίπτωση ας πούμε απ'την δική μου και παλιά το διασκέδαζα, τώρα πλέον όμως δε μου ανήκει,δέν είμαι εγώ ,το απεχθάνομαι) αλλά και να μήν το έχει βιώσει κάποιος/α είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου που με ταλανίζει εδω και χρόοονια και δεν θεώρησα λάθος να το μοιραστώ στο εν λόγω φόρουμ μιάς και αναφέρουμε τόσα για το φύλο και τη σεξουαλικότητα... ;)


Νά'στε καλά...


Hijra μου, μου το έχεις ξαναπεί αυτό κάπως, αλλά δεν είχα καταλάβει ότι βλέπεις τον εαυτό σου σαν άντρα 10 ώρες την ημέρα και ότι σ'αρέσει ο άντρας αυτός που βλέπεις.

Και ότι περιμένεις να το ξεπεράσεις αυτό με την SRS, διώχνοντας ένα πέος? Δηλαδή αν φύγει το πέος δε θα σε βλέπεις πια σαν άντρα, και δε θα σου αρέσει ο άντρας αυτός επειδή δε θα τον βλέπεις πια; Συγγνώμη για την προσωπική ερώτηση, αλλά μιας και το θέτεις σε δημόσιο thread, προφανώς θες να το μάθουν και άλλοι.
« Last Edit: July 08, 2010, 01:03:46 AM by Hijra »

The Winner Takes It All

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 235
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #12 on: July 08, 2010, 01:42:19 AM »
Σ'ευχαριστώ Μaria Helena μου , χαχα μες στον πόνο μ'έκανες και χαμογέλασα....
Καλό βράδυ...  ;)


παρ'όλο που απ'ό,τι βλέπω και μου λέν, δέ 'φαίνομαι"...
τι να φαίνεσαι ? αν εβαζες τις φοτο που εχεις στο facebook σε φορουμ μονο για τρανς θα σου έλεγαν χαριτολογώντας οτι εχεις κάνει λάθος φόρουμ και να πας σε φόρουμ για cis  :)

tzina

 • Qtrans
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 22
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #13 on: November 18, 2010, 06:07:24 PM »
παιδια προσπαθωντας να κατανοησω τις ορολογιες με επιασε πονοκεφαλος!!!
ειμαι τοσο χαζη? :P
ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ!

gender_terrorist

 • Διαχειρίστρια/ής
 • μέλος
 • ***
 • Posts: 1756
 • not gay as in happy but queer as in "fuck you"
  • View Profile
Απ: LGBTQI Γλωσσάρι
« Reply #14 on: January 16, 2011, 12:41:00 PM »
tzina: οχι δεν είσαι χαζή!! απλά είναι τόσο ασυνήθιστο να μιλάμε για τις εαυτές μας, που όλοι αυτοί οι όροι είναι κουραστικοί. Αν έλεγες όλα τα τρανς άτομα "τραβέλια" θα ησύχαζες χωρίς κόπο. Βέβαια, ταυτόχρονα θα έδειχνες ότι δε σε νοιάζει καθόλου το πώς αυτοπροσδιορίζονται, ούτε το τί πολιτικό αγώνα κάνουν, ούτε αν πληγώνεις τα συναισθήματά τους. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα θέλει κόπο, δε μας βγαίνει φυσικά, ειδικά όταν η κοινωνία μας διδάσκει ρατσισμό σε κάθε γωνιά...